maanantai 1. kesäkuuta 2015

Kuokkavieraana sisäpiiribileissä

Oli ilo päästä taas Lontooseen. Äiti-tytär –kaksikkomme vietti aikaa kaksikerrosbussien etupenkissä, käveli, käveli ja käveli. Parliament Hillin vihreydestä tähysimme alas kaupunkiin, Hampsteadissa ihmettelimme tiilenpunaista idylliä, kävelimme lisää. Kauniita taloja, rumia taloja, vanhoja taloja, uusia taloja. Keskipäivällä kirkasta ja yömyöhällä pimeää.

Kun kerran molemmat tykkäämme musikaaleista, oli liput yhteen esitykseen hankittu etukäteen. Beyond Bollywood -showta (http://beyondbollywoodmusical.com) ei juuri ollut kritiikeissä kiitelty. Huono näyttämöllepano ja lapsellinen juoni piti siis olla luvassa. Värikkäitä pukuja oli sentään kehuttu.

Entä sitten? Meille turisteille jo yleisö oli elämys: kaikenikäisiä intialaistaustaisia ihmisiä, perheitä, sekalaisia seurueita. Emme ymmärtäneet läheskään kaikkia viittauksia, mutta se ei haitannut. Emme tienneet, miksi yhdessä katsomonosassa hurrattiin yhdelle tanssille ja toisessa toiselle, mutta sekään ei meitä harmittanut. Toisten sisäpiirivitseistä voi iloita vain siksi, että kuulee niiden toisten ratkeavan naurusta. Ja vaikkeivät toisten hitit olisi tuttuja, voi kuvitella, miltä tuntuisi kuunnella omia tuttuja renkutuksia samassa, mahtailevan koristeellisessa Palladium-teatterissa.

Kirkkaankeltaista, riikinkukonsinistä, tulenpunaista, välimerenturkoosia, kaikki kimalluksella kuorrutettuna. Eturivissä pikkutyttö nousi vähän väliä keikuttelemaan violetteja helmojaan musiikin tahdissa. Tanssi vei mennessään, muut ja meidät.

Kotiinpaluu nelipäiväiseltä retkeltämme osui myöhäiseen iltaan, siihen hetkeen, kun värit vielä erottuivat, voikukankeltainen, ladonseinänpunainen ja kaikkein vihrein vihreä. Aurinko oli ehtinyt laskea ja jättää jälkeensä violetin taivaan. Täällä alkukesän vihreä on kai niin syvää, ettei se häviäisi, vaikka tulisi oikeasti pimeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti