tiistai 22. maaliskuuta 2011

Yhdistys nyt!

Otsikko on kömpelö mukaelma muinaisesta Pahkasian elokuvaotsikkovitsikimarasta, jossa oli mukana kirjastonhoitajan painajaiseksi mainittu elokuva Ilmestys, kirja, nyt!

Kevättalvi on kaikkien yhdistysaktiivien riemujuhlaa. On vuosikokouksia, joita varten laaditaan kaikenlaisia kertomuksia ja kirjallisia aikomuksia. Jäsenistöön valetaan innostusta. Samaan aikaan pitäisi haalia yhdistykselle varoja edes noista innostuneen jäsenistön maksuista. (Tule mukaan ja maksa!) Apuraha-anomuksia on lähetelty sinne tänne, hurskain toivein ja vilpittömin mielin. Kun on kerran yhdistytty, niin ollaan yhdistetyllä asialla.

Olen ollut tai olen yhä jäsenenä laulamisyhdistyksissä ja kirjoittamisyhdistyksissä ja lastensuojelemisyhdistyksissä ja koululaisten vanhempanaolemisyhdistyksissä ja kaupunkikulttuurin edistämisyhdistyksissä ja orkesterin tukemisyhdistyksissä ja opiskelemisyhdistyksissä ja mitä niitä mahtaa ollakaan. On hauskaa olla enemmän tai vähemmän kiihkeästi yhdistetyllä asialla. Hauskinta se on silloin, kun rahan keruu tai kerjuu ei ole yhdistetyistä tehtävistä se päällimmäinen.

Tänäänkin ovat mappien lukot naksuneet ja tietokoneen kirjastossa asiakirjat sujahdelleet kansioihin. Kiihkeys ei paljon auta, kun rekisteröidysti yhdistetyn asian viralliset paperit on saatava oikeaan järjestykseen. Kas, vähän keskittymistä ja hyvä rei'ittäjä, siinä on parempi apu aatteen palon hetkeksi unohtamaan joutuvalle kirjurille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti